Opening Kernconcept ‘Groei en Leven’
Donderdag 31 maart 2016 hebben de kinderen van de Toverbal een bezoekje gekregen van Stichting Carnivora. Stichting Carnivora is een opvangcentrum voor exoten, en schemer-nachtdieren. Alle klassen hebben dieren kunnen zien en kunnen aanraken, die je normaal gesproken niet zomaar tegenkomt. Zo mocht iedereen die dat wilde bijvoorbeeld een baardagaam vasthouden, een slang ‘omdoen’, een slak aaien en een vogelspin over zijn handen laten lopen. Spannend, maar ook heel erg leuk! Natuurlijk heeft elke klas niet alleen dingen gedaan, maar ook dingen geleerd. Bent u nieuwsgierig geworden? Stel uw vragen gerust aan één van de kinderen van de Toverbal! Groetjes, Souhaila (groep 8)

Kernconcept Materie
Het Kernconcept Materie ging 17 september van start. De kinderen van de plusgroep hebben de opening van het kernconcept Materie verzorgd. In tweetallen (en 1 drietal) werd in elke groep een presentatie gegeven.
Groep 1/2 mocht met marshmallows en satéprikkers atomen namaken (en daarna opeten;))
Groep 3/4 kreeg een presentatie met een powerpoint over atomen en moleculen.
Groep 5/6 kreeg een duidelijke uitleg met een prezi.
Groep 7/8 kreeg eerst uitleg, toen proefjes en daarna werd er een werkblad gemaakt.
Alles is helemaal door de kinderen van de plusgroep zelf opgezet en geregeld. Heel erg knap gedaan!

Gastles van meester Joost dinsdag 13 oktober, gevolgd door de Voorleeswedstrijd donderdag 15 oktober. Donderdag 15 oktober vond de Voorleeswedstrijd plaats in de aula van de Toverbal. Nadat alle voorlezers aan de buurt waren geweest trok de jury zich terug om de winnaars te kiezen: Gijs voor groep 4-5-6 en Sven voor groep 7-8...Proficiat! Goed gedaan! 


Foto's vindt u in de fotogalerij.